Secretaresse motivatiebrief – sollicitatiebrief

Voorbeeldbrief motivatiebrief voor de functie secretaresse

Onderstaande sollicitatiebrief is een voorbeeld van een sollicitatie n.a.v. een vacature voor een secretaresse.

Downloaden voorbeeldbrief via kopiëren en plakken (copy-paste)

  • Kopiëren en plakken is eenvoudige manier om geselecteerde gegevens op deze pagina eenvoudig te kopiëren naar de plaats waar je tekst wilt gebruiken.
  • Selecteer de tekst op deze pagina en kopieer deze via de toetsencombinatie Ctrl + C en plak deze vervolgens via de toetsencombinatie Ctrl + V naar de gewenste locatie.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Motivatiebrief

[Jouw naam]
[Adres]

[Postcode] en [Woonplaats]

[Naam bedrijf]
Ter attentie van [contactpersoon of naam afdeling]
[Adres bedrijf]
[Postcode] en [Woonplaats]

[Plaatsnaam], [datum]

Betreft: vacature [secretaresse]

Geachte heer/mevrouw [naam contactpersoon]

U bent op zoek naar een representatieve en flexibele receptionist(e). In deze functieomschrijving die u in [dagblad / krant] van [datum] vermeld kan ik me goed vinden. Graag wil ik daarom reageren op deze vacature.

Mijn naam is [voornaam] [achternaam] en ik ben [leeftijd]. Momenteel ben ik parttime werkzaam als administratief medewerker bij [naam bedrijf] in [plaats]. In deze functie verricht ik diverse werkzaamheden voor het hoofd [afdeling]. Mijn werkzaamheden bestaan uit [correspondentie], [telefoonbehandeling], [het plannen van vergaderingen] en allerlei aanvullende administratieve werkzaamheden. Tevens ben ik verantwoordelijk voor alle secretariële werkzaamheden van de directeur.

De functie van secretaresse binnen uw [bedrijf] spreekt mij om diverse redenen aan. De eerste reden, is dat deze functie zeer goed aansluit op mijn opleiding en werkervaring. Daarnaast beschik ik over goede [sociale] en [contactuele vaardigheden] en ben ik goed in staat zelfstandig te werken. Tenslotte zie ik het uitvoeren van de in de advertentie genoemde werkzaamheden als een verantwoordelijke en interessante baan.

Graag zou ik voor een nadere kennismaking worden uitgenodigd om mijn sollicitatie mondeling toe te kunnen lichten.

Met vriendelijke groet,

[Handtekening]

[Jouw naam]
[Adres]

[Postcode] en [Woonplaats]

Bijlage: curriculum vitae