Proces Engineer sollicitatiebrief – motivatiebrief

Sollicitatiebrief voor de functie Proces Engineer

Downloaden voorbeeldbrief via kopiëren en plakken (copy-paste)

  • Kopiëren en plakken is eenvoudige manier om geselecteerde gegevens op deze pagina eenvoudig te kopiëren naar de plaats waar je tekst wilt gebruiken.
  • Selecteer de tekst op deze pagina en kopieer deze via de toetsencombinatie Ctrl + C en plak deze vervolgens via de toetsencombinatie Ctrl + V naar de gewenste locatie.
cv.nl

Motivatiebrief

[Jouw naam]
[Adres]
[Postcode] en [Woonplaats]

[Naam bedrijf]
Ter attentie van [contactpersoon of naam afdeling]
[Adres bedrijf]
[Postcode] en [Woonplaats]

[Plaatsnaam], [datum]

Betreft: Vacature Proces Engineer

Geachte heer/mevrouw [naam contactpersoon]

Zeer geïnteresseerd las ik uw advertentie in [dagblad / krant / magazine] van [datum] jl., waarin u een Proces Engineer vraagt.

Ik kan mezelf beschrijven als een procestechnoloog met grote interesse in de (product)ontwikkeling. Met name tijdens mijn afstudeerperiode, heb ik geleerd procestechnologische knelpunten vanuit verschillende hoeken te bekijken en op eigenzinnige wijze op te lossen of te verbeteren.

Uit stage- en afstudeerervaring is gebleken dat ik zowel in teamverband als zelfstandig goed functioneer en dat nauwkeurig en systematisch twee begrippen zijn die mij omschrijven.

Ik ben me ervan bewust dat ik als schoolverlater misschien niet over de gewenste ervaring beschik. Maar zoals blijkt uit mijn curriculum vitae maak ik mij nieuwe materie snel eigen en ben ik in staat onder druk te presteren. In combinatie met mijn ambitie vormt dit een goede basis voor een succesvolle carrière bij [naam organisatie].

Mijn motivatie om bij jullie te solliciteren is, dat ik een nieuwe uitdaging zoek en omdat jullie een gerenommeerd bedrijf zijn, die doorgroei mogelijkheden biedt.

Ik zal volgende week telefonisch contact met u opnemen om te informeren of u mijn brief en bij behorend Curriculum Vitae in goede orde heeft ontvangen.

Met vriendelijke groet,

[Handtekening]

[Jouw naam]

Bijlage: curriculum vitae
cv.nl