Persoonlijke vaardigheden

Het toevoegen van persoonlijke vaardigheden aan jouw curriculum vitae!

Een nieuwe trend bij het maken van een curriculum vitae is het toevoegen van jouw persoonlijke kwaliteiten. Hierdoor krijgt de lezer van jouw cv een nog beter beeld van wie jij bent. Ook kun je persoonlijke kwaliteiten toevoegen aan bijvoorbeeld je LinkedIn profiel.

Ambitieus

Bij alles wat doe probeer ik altijd om met mijn maximale inzet het hoogst haalbare resultaat te behalen. Wanneer dit niet lukt zoek ik altijd naar de eventuele oorzaak zodat ik een volgende keer kan verbeteren.

Behendig

Ik ben erg behendig in het aanleren van nieuwe dingen (werkzaamheden) en kan hierdoor dus snel zelfstandig taken uitvoeren.

Creatief

Door mijn creatieve inslag kijk ik soms heel anders tegen bepaalde situaties aan. Hierdoor ontstaan soms leuke gesprekken en verrassende nieuwe inzichten.

Doorzettingsvermogen

Mijn motto is: “Wie A zegt moet ook B zeggen”. Wanneer ik een doel voor ogen heb doe ik ook alles aan om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Eigenwijs

In eerste instantie klinkt eigenwijs wellicht als een negatieve eigenschap. Ik zie het als een positieve eigenschap omdat ik van mening ben dat je niet altijd alles maar voor lief hoeft te nemen. Uiteraard zitten hier duidelijke grenzen aan en is het ook afhankelijk van de situatie.

Flexibel

Door mijn flexibele instelling kan ik mij altijd eenvoudig aanpassen aan onverwachte situaties. Ik raak niet snel in paniek en wacht gewoon rustig op dat wat gaat komen.

Geduldig

Wanneer ik iemand iets moet uitleggen doe ik dit op een rustige manier en herhaal ik het net zo lang totdat hij of zij het begrijpt en/of zelfstandig de taak kan uitvoeren.

Hulpvaardig

Ik vind het leuk om mensen te helpen. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik iets voor iemand heb kunnen betekenen.

Kieskeurig

Ik ben altijd opzoek naar de beste keuze of optie. Wanneer ik een besluit moet nemen bekijk ik altijd eerste de aanwezige mogelijkheden en maak dan basis daarvan mijn keuze.

Leergierig

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Wanneer ik werkzaamheden moet uitvoeren wil ik niet alleen weten hoe ik een taak moet uitvoeren maar ook waarom.

Muzikaal

Door mijn interesse voor muziek speel ik verschillende instrumenten. Voor mij is muziek een mooie ingang om mensen op een leuke manier iets aan te leren.

Ik vind ongeduldig zijn geen slechte eigenschap. Natuurlijk zijn er situaties waar geduld gewenst is maar in veel gevallen mag er best wel wat sneller gehandeld worden. We hebben al zo weinig tijd in een dag zitten.

Opgeruimd & ordelijk

Ik kan alleen goed functioneren in een opgeruimde omgeving. Wanneer ik van mening ben dat het een rommeltje is zal ik eerst de neiging hebben om de boel op te ruimen.

Praktisch

Voor mij bestaat het antwoord een vraag of probleem uit een oplossing of een alternatief. Ik denk ik graag in mogelijkheden.

Representatief

Ik vind uiterlijke verzorging belangrijk omdat dit een belangrijk aspect is waarop mensen “helaas’ hun eerste oordeel baseren.

Samenwerking

Ik vind het heerlijk om samen met een groep mensen een gemeenschappelijk doel te bereiken. Niets is leuker dan door elkaar aan te vullen tot een resultaat te komen.

Temperamentvol

Door mijn culturele achtergrond kan ik soms met emotie en passie reageren op een bepaalde situatie. Voor mij is dit niet meer dan enthousiasme. Ik kan me voorstellen dat het soms anders geïnterpreteerd wordt.