Persoonlijke kwaliteiten (competenties)

Het toevoegen van persoonlijke kwaliteiten aan jouw curriculum vitae!

Een nieuwe trend bij het maken van een curriculum vitae is het toevoegen van jouw persoonlijke kwaliteiten. Hierdoor krijgt de lezer van jouw cv een nog beter beeld van wie jij bent.

Wij hebben de meest voorkomende kwaliteiten voor je samengevat in onderstaande tabel. Het is wel belangrijk dat je in een korte toelichting duidelijk uitlegt waarom juist deze kwaliteit op jou van toepassing is.

Overdrijf niet en kies maximaal 3 tot 5 persoonlijke kwaliteiten die het beste bij jou passen. Onze toelichtingen kun je als inspiratie gebruiken.

Tip: Kwaliteiten kun je ook uitstekend gebruiken als onderdeel van je LinkedIn profiel.

Download complete lijst met 41 kwaliteiten in handige pdf-file

Gebruik de onderstaande downloadknop om het volledige overzicht van 41 voorbeeld persoonlijke kwaliteiten eenvoudig als pdf-file te downloaden. Je ontvangt dan ook nog een lijst met 135 voorbeelden van persoonlijke vaardigheden.

Handig voor het optimaliseren van je cv of social media profiel (e.g. LinkedIn).

Screenshot overzicht

Lees ook:

Eenvoudig zelf een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren? Download 160 voorbeeldvragen in verschillende categorieën. Lees verder...

Persoonlijke kwaliteiten & toelichting

Actief & bezig:

Ik ben niet het type dat rustig kan stil zitten. Er is altijd wel iets wat ik nog kan of wil doen. Voor mij duurt een dag eigenlijk altijd te kort.

Ambitieus

Bij alles wat doe probeer ik altijd om met mijn maximale inzet het hoogst haalbare resultaat te behalen. Wanneer dit niet lukt zoek ik altijd naar de eventuele oorzaak zodat ik een volgende keer kan verbeteren.

Analytisch

Bij het oplossen van een probleem weet ik altijd snel de hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden.

Behendig

Ik ben erg behendig in het aanleren van nieuwe dingen (werkzaamheden) en kan hierdoor dus snel zelfstandig taken uitvoeren.

Bouwlustig

Als sinds mijn jeugd ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het maken en/of bouwen van uiteenlopende zaken. In mijn vrije tijd help ik regelmatig vrienden en bekende bij verbouwingen in of aan hun huis.

Communicatief

Ik beschik over goede communicatie vaardigheden en maak eenvoudig contact met mensen.

Creatief

Door mijn creatieve inslag kijk ik soms heel anders tegen bepaalde situaties aan. Hierdoor ontstaan soms leuke gesprekken en verrassende nieuwe inzichten.

Doordacht

Ik ben niet bang voor het onbekende maar ik probeer altijd wel de mogelijke gevolgen van een actie of handeling te voorspellen om zo verrassingen te voorkomen.

Doorzettingsvermogen

Mijn motto is: “Wie A zegt moet ook B zeggen”. Wanneer ik een doel voor ogen heb doe ik ook alles aan om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Eerlijk

Over het algemeen word ik niet snel kwaad maar wanneer het op eerlijkheid aankomt ben ik wel gevoelig. Voor mij is eerlijkheid de basis voor iedere relatie tussen twee of meer mensen.

Eigenwijs

In eerste instantie klinkt eigenwijs wellicht als een negatieve eigenschap. Ik zie het als een positieve eigenschap omdat ik van mening ben dat je niet altijd alles maar voor lief hoeft te nemen. Uiteraard zitten hier duidelijke grenzen aan en is het ook afhankelijk van de situatie.

Enthousiasmerend / stimulerend

Door mijn positieve instelling ben ik altijd erg enthousiast en vrolijk. Dit heeft vaak een positieve invloed op de mensen in mijn directe omgeving.

Evenwichtig in verantwoordelijkheid nemen en delegeren

Tijdens mijn studie heb ik veel in projectgroepen aan opdrachten gewerkt. Hierdoor heb ik aardig wat ervaring opgedaan in projectmanagement en de verschillende rollen die daarbij vervuld moeten worden.

Familiaal

Ik kom uit een grote familie en moest op jonge leeftijd al regelmatig mijn moeder helpen bij het organiseren van het huishouden. Hierdoor heb ik aardig wat ervaring opgedaan in timemanagement

Lees ook:

Eenvoudig zelf een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren? Download 160 voorbeeldvragen in verschillende categorieën. Lees verder...

Flexibel

Door mijn flexibele instelling kan ik mij altijd eenvoudig aanpassen aan onverwachte situaties. Ik raak niet snel in paniek en wacht gewoon rustig op dat wat gaat komen.

Geduldig

Wanneer ik iemand iets moet uitleggen doe ik dit op een rustige manier en herhaal ik het net zo lang totdat hij of zij het begrijpt en/of zelfstandig de taak kan uitvoeren.

Handig

Als er iets kapot is gegaan probeer ik eerst altijd zelf om het te maken. Als dat niet lukt vraag ik hulp en kijk ik mee zodat ik het een volgende keer wel zelf kan doen.

Hulpvaardig

Ik vind het leuk om mensen te helpen. Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik iets voor iemand heb kunnen betekenen.

Opzoek naar informatie over Lean SixSigma, Risk Management en Key Performance Indicators. Bezoek Leansixsigmatools.nl.

Humoristisch

Ik vind het belangrijk dat je met je vrienden en/of collega’s kunt lachen. Natuurlijk zijn er momenten dat er serieus gewerkt moet worden maar humor hoort er toch ook zeer zeker bij.

Kieskeurig

Ik ben altijd opzoek naar de beste keuze of optie. Wanneer ik een besluit moet nemen bekijk ik altijd eerste de aanwezige mogelijkheden en maak dan basis daarvan mijn keuze.

Klantgericht

Ik kan heel goed luisteren waardoor ik goed kan inspelen op de wensen van bijvoorbeeld een klant. Dit in combinatie met mijn communicatieve vaardigheden maakt mij zeker klantgericht.

Kwaliteitsgericht

Ik probeer mijn werk zorgvuldig te doen, zodat de kans op fouten of vergissingen zo klein mogelijk is.

Leergierig

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Wanneer ik werkzaamheden moet uitvoeren wil ik niet alleen weten hoe ik een taak moet uitvoeren maar ook waarom.

Luisterbereid

Ik ben van mening dat goed kunnen communiceren begint met het goed kunnen luisteren naar wat iemand eigenlijk probeert te zeggen. Dit is iets waar ik altijd bewust mee bezig ben.

Muzikaal

Door mijn interesse voor muziek speel ik verschillende instrumenten. Voor mij is muziek een mooie ingang om mensen op een leuke manier iets aan te leren.

Nachtelijk

Voor mij begint de dag altijd pas echt na tien uur ’s avonds. Ik zit altijd voor energie en ben dan altijd alert en scherp.

Ongeduldig

Ik vind ongeduldig zijn geen slechte eigenschap. Natuurlijk zijn er situaties waar geduld gewenst is maar in veel gevallen mag er best wel wat sneller gehandeld worden. We hebben al zo weinig tijd in een dag zitten.

Opgeruimd & ordelijk

Ik kan alleen goed functioneren in een opgeruimde omgeving. Wanneer ik van mening ben dat het een rommeltje is zal ik eerst de neiging hebben om de boel op te ruimen.

Opgewekt

Door mijn positieve instelling ben ik altijd erg enthousiast en vrolijk. Dit heeft vaak een positieve invloed op de mensen in mijn directe omgeving.

Oplossingsgericht

Door mijn praktische instelling ben ik altijd opzoek naar mogelijke oplossingen voor een probleem of vraag.

Download gratis voorbeeld tevredenheidsonderzoeken (klanten, medewerkers, leveranciers) en start vandaag nog met het verzamelen van de meest interessante business informatie.

Plichtsgetrouw

Wanneer ik een afspraak maak zal ik altijd alles aan doen om deze ook na te komen. Indien dit toch niet gaat lukken zal ik dit direct melden.

Praktisch

Voor mij bestaat het antwoord een vraag of probleem uit een oplossing of een alternatief. Ik denk ik graag in mogelijkheden.

Principieel

Ik vind het belangrijk dat je dingen doet op basis van je persoonlijke principes. Wanneer deze niet overeenkomen is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken.

Rationeel

Ik ben niet bang voor het onbekende maar ik probeer altijd wel de mogelijke gevolgen van een actie of handeling te voorspellen om zo verrassingen te voorkomen.

Representatief

Ik vind uiterlijke verzorging belangrijk omdat dit een belangrijk aspect is waarop mensen “helaas’ hun eerste oordeel baseren.

Respectvol

Voor mij is respect iets wat iedereen van mij krijgt, ongeacht wie hij of zij is. Wie je ook bent, wat je wel of niet kunt, we zijn uiteindelijk allemaal mensen.

Resultaatgericht

Wanneer ik iets doe probeer ik dit altijd zo goed mogelijk te doen. Wanneer ik in mijn werk resultaten zie werkt dit extra motiverend.

Samenwerking

Ik vind het heerlijk om samen met een groep mensen een gemeenschappelijk doel te bereiken. Niets is leuker dan door elkaar aan te vullen tot een resultaat te komen.

Sociaal vaardig

Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en heb door mijn sterke communicatieve vaardigheden ook geen problemen met het maken van nieuwe contacten.

Stressbestendig

Ik presteer vaak het beste wanneer er in korte tijd veel werk verricht moet worden. Juist op die momenten ben ik scherp, alert en is het een uitdaging om die extra stap te zetten.

Temperamentvol

Door mijn culturele achtergrond kan ik soms met emotie en passie reageren op een bepaalde situatie. Voor mij is dit niet meer dan enthousiasme. Ik kan me voorstellen dat het soms anders geïnterpreteerd wordt.

Download complete lijst in handige pdf-file

Gebruik de onderstaande downloadknop om het volledige overzicht van 41 voorbeeld persoonlijke kwaliteiten eenvoudig als pdf-file te downloaden. Je ontvangt dan ook nog een lijst met 135 voorbeelden van persoonlijke vaardigheden.

Handig voor het optimaliseren van je cv of social media profiel (e.g. LinkedIn).

Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie feedback op de artikelen die wij publiceren op handigevragen.nl.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van handigevragen.nl te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Lees ook:

Eenvoudig zelf een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren? Download 160 voorbeeldvragen in verschillende categorieën. Lees verder...

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.