English Templates

Engelse sollicitatiebrief, curriculum vitae of resumé

Ben je opzoek naar een voorbeeld van een Engelse sollicitatiebrief, curriculum vitae of resumé? Bekijk dan in deze sectie onze voorbeelden en templates die je eenvoudig kunt downloaden.

cv.nl

Wat is het verschil tussen een curriculum vitae en een resumé?

In Engeland is de officiële naam van de cv een Personal data resumé. De term resumé komt uit Amerika en Canada en is vandaar uit ook naar Nederland overgewaaid.

Heel eenvoudig gesteld is een CV is formeler dan een resumé.

  • Een CV bevat maximaal 2 pagina’s en bevat ook vaak een lijst van presentaties, professionele werkervaring en aanvullende informatie. Een CV is een chronologische weergave van je ervaringen en kennis.
  • Een resumé is maximaal 1 pagina en bevat een korte complete beschrijving van je opleiding en werkervaring. Een resumé bevat persoonlijke doelstellingen waar je duidelijk aangeeft wat voor soort functie je zoekt en bij wat voor type bedrijf. Bij een resumé focus je de aandacht op je kwaliteiten, prestaties en eigenschappen.

Gebruik de voorbeelden op deze website als startpunt voor het schrijven van jouw persoonlijke sollicitatiebrief en/of curriculum vitae. Veel succes met solliciteren.

cv.nl

Downloaden van de voorbeelden en templates doe je via de links op de pagina.