Docent

Sollicitatiebrief – vacature docent

Ben je opzoek naar een voorbeeld van een sollicitatiebrief / motivatiebrief voor de functie als docent? Onderstaande standaardbrief kun je eenvoudig gebruiken als startpunt voor jouw eigen persoonlijke brief.
Op deze pagina vind je een voorbeeldbrief die je eenvoudig kunt downloaden.

Downloaden voorbeeldbrief via kopiëren en plakken (copy-paste)

  • Kopiëren en plakken is eenvoudige manier om geselecteerde gegevens op deze pagina eenvoudig te kopieren naar de plaats waar je tekst wilt gebruiken.
  • Selecteer de tekst op deze pagina en kopieer deze via de toetsencombinatie Ctrl + C en plak deze vervolgens via de toetsencombinatie Ctrl + V naar de gewenste locatie.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Motivatiebrief

[Jouw naam]
[Adres]
[Postcode] en [Woonplaats]

[Naam bedrijf]
Ter attentie van [contactpersoon of naam afdeling]
[Adres bedrijf]
[Postcode] en [Woonplaats]

[Plaatsnaam], [datum]

Betreft: vacature docent

Geachte heer/mevrouw [naam contactpersoon]

Op uw website zag ik uw vacature voor een [functienaam]. ‘Daar is men op zoek naar mij’, was mijn eerste gedachte.

In [plaats] heb ik de opleiding [studierichting] aan de [naam opleiding] gevolgd. Binnen deze opleiding heb ik voor het traject gekozen waar de nadruk ligt op het doceren van [richting].

Op dit moment ben ik werkzaam bij [naam huidige werkgever] in [plaats] als [functie], maar omdat mijn passie eigenlijk toch bij het doceren van [vakgebied] ligt, sprak jullie vacature mij direct aan.

Het hebben van een goede ervaring met het onderwijs en het hebben van een passie van [vakgebied], zou ik me hierbij graag kandidaat stellen voor jullie vacature.

Ik zal volgende week telefonisch contact met u opnemen om te informeren of u mijn brief en bij behorend curriculum vitae in goede orde heeft ontvangen.

Met vriendelijke groet,

[Handtekening]

[Jouw naam]

Bijlage: curriculum vitae

Succes met solliciteren.