Vergroot je kans op een baan met behulp van social media – 6 slimme tips.

Een goede social media strategie vergroot niet alleen de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, het geeft ook meer inzicht om te achterhalen of jouw persoonlijke en professionele profiel aansluit met de eventuele toekomstige werkgever.

In dit artikel geven we 6 slimme en eenvoudige tips waarmee jij social media nog efficiënter en effectiever kunt inzetten voor het vinden van die droombaan.

1: Privacy en content instellingen

Het instant delen van content (artikelen, foto’s, reacties) is de kracht van social media maar ben kritisch wat je met wie deelt. Het juist instellen van je privacy en content instellingen is dan ook een belangrijk onderdeel van je social media activiteiten.

2: Deel je mening

Een eenvoudige manier om je kennis en ervaring in de etalage te zetten is door deel te nemen aan discussies binnen jouw eigen vakgebied of industrie.

Solliciteren? Download handige voorbeeld sollicitatiebrieven en curriculum vitae. Klik hier!

3: Consistentie

Beschouw jezelf als een merk en draag dit ook uit in de content die je deelt met je netwerk.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

4: Profiel

Gebruik je profiel om aan de buitenwereld kenbaar te maken wat je te bieden hebt en waar je naar opzoek bent. Geef mensen alle mogelijke opties om met jou in contact te komen.

Opzoek naar informatie over Lean SixSigma, Risk Management en Key Performance Indicators. Bezoek Leansixsigmatools.nl.

5: Connectie maken

Social media is een perfecte manier om je netwerk te onderhouden en/of uit te breiden. Wanneer je een interessante persoon hebt gevonden waarmee je graag in contact wilt komen, pak dan de telefoon wat een beller is altijd sneller.

Download gratis voorbeeld tevredenheidsonderzoeken (klanten, medewerkers, leveranciers) en start vandaag nog met het verzamelen van de meest interessante business informatie.

6: Combineer de verschillende social media platforms

Ontdek de mogelijkheden om social media platforms met elkaar te combineren. Gebruik Powerpoint of Prezi voor een grafische presentatie van je curriculum vitae, upload deze naar SlideShare en post deze vervolgens op je LinkedIn profiel.

Data Integrity Best Practices and Lessons Learned. What can you do to protect your data….?

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Heb je opmerkingen, aanvullingen of kritische feedback op dit artikel? Aarzel niet en laat het ons even weten. Wij zijn constant opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van onze website verder te verbeteren. Daarom horen wij graag van onze bezoekers hoe wij onze service verder kunnen verbeteren, actualiseren en uitbreiden. Via het contactformulier zijn we eenvoudig te bereiken.

Alvast bedankt en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.

Bronnen:

Voor het schrijven van de artikelen is er gebruikt gemaakt van verschillende bronnen. Bekijk de complete lijst op onze bronnen pagina voor meer informatie.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur: