4 veel gemaakte fouten in een curriculum vitae – cv

Daar zit je dan: Je hebt een mooie sollicitatiebrief geschreven, cv ziet er strak uit en alles netjes op tijd verstuurd. Maar er is een klein probleem, je hoort maar niets terug van het bedrijf met die super vacature waar jij je zinnen op hebt gezet.
Wellicht is het goed om je CV nog eens door te lopen om er zeker van te zijn dat je niet een (of meer) van de meest gemaakte fouten in een CV over het hoofd hebt gezien.

Niet specifiek genoeg

Een cv is geen opsomming van allerlei algemene termen. Ben specifiek en pas je CV aan op de vacature waarop je reageert. Een CV is geen invuloefening van lijstjes. Ben specifiek en pas je verhaal aan op de vacature en/of organisatie.

Spelfouten en grammatica

Het klinkt allemaal heel logisch maar een spelfout of grammatica fout is snel gemaakt. Stuur je CV naar aantal mensen in je omgeving en vraag of ze even de tijd willen nemen om je kunstwerkje door te lezen.

Niet vermelden van je sterke kanten

Benoem bij het beschrijven van je werkervaring altijd hoe jij je sterke kanten hebt ingezet. Denk hierbij aan leiderschap, communicatie, zaken die je bereikt hebt, projecten die je succesvol hebt opgeleverd, besparingen die je hebt gerealiseerd.

Hergebruik van dezelfde CV

Er is nooit een standaard CV die je kunt gebruiken voor je sollicitaties. Pas je CV altijd aan op de vacature waarop je reageert. Indien er gevraagd wordt naar specifieke informatie, zorg er dan voor dat je die informatie toevoegt.

Jouw mening telt!

Heb je opmerkingen, aanvullingen of andere feedback op dit artikel?
Wij zijn constant opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van onze website verder te verbeteren. Graag horen wij van onze bezoekers op welke manier wij onze artikelen verder kunnen verbeteren, actualiseren of uitbreiden. Je kunt ons eenvoudig bereiken via het contactformulier.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Succes met jezelf zijn.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van compententiesvoorbeelden.nl om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Bronnen:

Voor het schrijven van de artikelen is er gebruikt gemaakt van verschillende bronnen. Bekijk de complete lijst op onze bronnen pagina voor meer informatie.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur: