Sollicitatiebrief aanhef

De aanhef van een sollicitatiebrief bestaat uit de volgende onderdelen:

Adressering:

  • Jouw contactgegevens
    • Vermeld je eigen naam en adres in de sollicitatiebrief. Je mag je voornaam voluit schrijven maar ook voorletters gebruiken. Als je een academische titel hebt, kun je die melden. Doe dat met kleine letters en vergeet bij een afkorting de punt niet.
  • Contactgegevens van degene aan wie de sollicitatiebrief gericht is
    • Vermeld de naam van het bedrijf waar je solliciteert, de afdeling en dan pas de naam van de persoon aan wie je je brief richt. Zorg ervoor dat zowel voorletters als achternaam goed gespeld zijn! Heeft de geadresseerde een titel, vermeld die dan.

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Plaatsnaam en datum

Er is maar één juiste manier om dit te schrijven: Rotterdam, 29 juni 2003 (geen punt of komma). Voluit dus.

Betreft of onderwerp

Neem dit altijd op in je sollicitatiebrief. Vermeld vervolgens de vacature waar je op solliciteert en eventueel een vacaturenummer. Na ‘betreft’ komt een dubbele punt en een kleine letter.

Voorbeeld:
betreft: vacature administrateur

De aanhef

Zorg dat je een naam hebt. Alleen ‘Geachte heer’ is onpersoonlijk.
Een naam met een tussenvoegsel (van, van der, in ‘t) krijgt in de aanhef een hoofdletter (‘De Zwart’). Bij dubbele tussenvoegsels krijgt alleen de eerste een hoofdletter (‘Van der Meulen’). Een aanhef eindigt met een komma.
Wat krijg je dan: ‘Geachte mevrouw Van der Meulen,’

Richt je je brief aan meerdere personen? Noem dan gewoon de naam van de groep. Bijvoorbeeld ‘Geacht bestuur’, ‘Geachte raad’, etc.

Valkuilen m.b.t aanhef sollicitatiebrief

Afkortingen, voorletters en voornamen komen in een aanhef niet voor. Dus voluit meneer of mevrouw en dan de achternaam. Weet je het geslacht niet? Bel dan. Lukt het echt niet? Schrijf dan ‘Geachte heer, mevrouw’.
Uit den boze zijn: mejuffrouw (ouderwets) en l.s. (ouderwets en ongeïnteresseerd).

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:


Kijk in ons hoofdmenu voor voorbeelden van sollicitatiebrieven per functie.

Bronnen:
voorbeeldcurriculumvitae.nl
leren.nl
carrieretijger.nl

Succesvol solliciteren met het competentiepaspoort

Een competentiepaspoort is een aanvulling op je CV waarin je specifieke competenties inclusief bijbehorende vaardigheden en kwaliteiten benoemt. Download de gratis inkijk-versie van het competentiepaspoort om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Met de premium download kun je direct aan de slag met het make van je persoonlijke competentiepaspoort met behulp van 44 uitgewerkte competentie voorbeelden.

Kies hier je download voorkeur:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.